Object Kraambezoek in tijden van corona - Mijn Kraamkado

Kraambezoek in tijden van corona

door | apr 8, 2020

De kraamtijd in tijden van corona is gek. Voor de ouders, het zorgpersoneel en voor familie en vrienden. Een geboorte zou een feestje moeten zijn: je wil graag aan iedereen laten zien welk prachtig nieuw leven op aarde gekomen is. Maar helaas zal dit in de huidige tijd op een andere manier moeten gebeuren. Hoe geef je invulling aan kraamvisite in tijden van corona?

Kraambezoek en het coronavirus

Kraambezoek wordt vanwege de verspreiding van het coronavirus¬†sterk afgeraden. Alhoewel er momenteel nog ‘soepele’ regels zijn voor het ontvangen van select bezoek, is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Het is belangrijk om afstand te houden, zodat we het virus zo snel mogelijk kunnen indammen. Het is zelfs helemaal niet toegestaan om kraambezoek te ontvangen wanneer de kraamzorg aanwezig is.

Digitaal (k)raambezoek

Daarom is het belangrijk om een andere invulling te zoeken voor kraambezoek. Laat je naasten je kersverse kindje zien door te videobellen. Zo kunnen ze toch de baby in zijn of haar jongste dagen meemaken via het beeldscherm. Daarnaast is raamvisite een goede oplossing. Zet beschuit met muisjes in de voortuin en ga met je baby voor het raam zitten. Helemaal veilig en toch een leuke oplossing!

Welk kraamcadeau kan ik geven?

Wanneer je familielid of vriendin een kindje heeft gekregen in tijden van corona, wil je natuurlijk wel evengoed een mooi kraamcadeau geven! Dit cadeau kun je geven door het voor de deur neer te zetten of het cadeau rechtstreeks bij het kindje te laten bezorgen. Een persoonlijk cadeau om te geven, is een speelgoedkist of kinderstoeltje in de stijl van het geboortekaartje. Enorm persoonlijk en valt gegarandeerd in de smaak!

Interesse in zo’n handgeschilderd cadeau? Neem dan contact met met op! Ik kan het cadeau ook rechtstreeks naar het kindje sturen met een persoonlijk kaartje namens jou erbij.

VOLG MIJN

KRAAMKADO!