Object Dit zijn dé trends in geboortekaartjes voor 2020 - Mijn Kraamkado

Dit zijn dé trends in geboortekaartjes voor 2020

door | nov 8, 2019

Verwacht jij in 2020 een kindje? Gefeliciteerd! Ik zie wekelijks veel geboortekaartjes voorbij komen, dus ik zie bepaalde stijlen vaak terugkomen. En wat de trends voor 2020 gaan worden? Ik doe graag een voorspelling!

Trend 1: more is more

In 2019 zagen we heel veel minimalistische kaartjes. Een mooi kleur kaartje, de naam van het kindje en verder zo min mogelijk poespas. Less is more was het kredo. In 2020 vormt deze trend zich naar more is more. Het kan niet gek genoeg! Een geboortekaartje kan al veel zeggen over de identiteit van het kindje. Wat is er nou leuker om dat al uitbundig op het kaartje te laten zien?

Trend 2: botanisch

Dit is al een tijdlang een trend in de woninginrichting. Ik zie al dat deze trend zich langzaamaan naar geboortekaartjes en andere babyproducten aan het verplaatsen is. In de botanische stijl staan vooral (jungle-achtige) bladeren centraal, gecombineerd met zachte roze of gele kleuren, en goudtinten. Supermooi en heel smaakvol!

Trend 3: dieren

Supercute! Dé trend voor 2020 is om één of meerdere dieren op het kaartje te laten prijken. En dan niet alleen een lieflijk konijntje, beertje of katje, maar ook stoere jungledieren als een tijger, giraffe of zebra.

Idee 4: sterrenbeelden en maandsymbolen

Of je er nou in gelooft of niet, de maand of periode waarin je kindje geboren wordt, kan veel over je kindje zeggen. Daarom is het superleuk om symbolen hiervan over te nemen op het kaartje. Dit kan bijvoorbeeld door het sterrenbeeld in een sterrenhemel af te beelden. Maar wist je ook dat bepaalde bloemen symbool staan voor een maand? Zo is de kamer-narcis de geboortebloem van december.

Trend 5: houtlook

Dit is de trend die we in 2019 al zagen, en in 2020 net zo populair zal blijven. Only the best can stay! Steigerhout is een heel stijlvol element om op het geboortekaartje terug te laten komen. Het brengt een net wat stoerder uiterlijk aan het geboortekaartje.

Trend 6: uitgesproken kleuren

Zachte pastelkleuren zullen we komend jaar steeds minder gaan zien. Het is tijd voor uitgesproken kleuren! Oudroze en leemgroen waren afgelopen jaar al populair en dat zullen ze ook blijven, maar ook kleuren als (oker)geel, lila en turquoise zullen we steeds meer gaan zien.

Wat komt er op het verlanglijstje voor jouw kraamkado’s te staan? Ik heb alvast een goede tip! Je kunt jouw gekozen geboortekaartje laten omtoveren tot een kindermeubeltje. Wat dacht je van een handige speelgoedkist of een schattig stoeltje? Bekijk nu alle producten die ik maak!

VOLG MIJN

KRAAMKADO!